KÜTAHYA / ŞAPHANE - Şaphane Anadolu Lisesi

May

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatanımızı kurtarmak uğruna gözünü kırpmadan canını veren aziz şehitlerimizin kanıyla kurulan cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü şerefine okulumuz ingilizce öğretmeni Fadime BOZBEY rehberliğinde öğrencilerimizle birlikte Şaphane Halk Eğitim Merkezi'nde 100. yıl pastası yaptık. Şaphane Halk Eğitim Merkezine ve usta öğretici Zeynep BİLALOĞLU'na teşekkür ederiz.

May

Okulumuz Biyoloji öğretmeni Ümit Çoğumlu ve Rehber öğretmen Hatice KARAAHMETOĞLU rehberliğinde EGEP kapsamında öğrencilerimizle birlikte sosyal sorumluluk bilinciyle sağlık alanında doğru bilinen yanlışları dağıttığımız broşürlerle gidermeye çalıştık. Gösterdikleri ilgiden ötürü ilçemiz halkına teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz kütüphanesinde İngilizce Öğretmeni Fadime BOZBEY rehberliğinde sessiz sinema etkinliği yapılmıştır. Film isimleri yerine Türk Edebiyatının önemli eserleri tercih edilmiş, sessiz sinema etkinliğiyle tahmin edilen kitap ve yazarı hakkında tahminden sonra bilgi verilerek önemli eser ve yazarlarımızın tanıtılması amaçlanmıştır.

Nis

Egep kapsamında Şaphane Halk Kütüphanesinde okul dışı eğitim etkinliği olarak ''Kutadgu Bilig Okumaları'' yapılmıştır. Okulumuz İngilizce Öğretmeni Fadime BOZBEY ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine A.DEDE rehberliğinde öğrencilerimiz Yusuf Has Hacip'in bu önemli eseri Kutadgu Bilig'i inceleyip eser hakkındaki fikirlerini birbirlerine aktarmışlardır.

Nis

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün mübarek Ramazan-ı Şerif'e denk gelmesiyle Şaphane İlçe Kaymakamı İsmail KARAKOÇ'un düzenlediği , Belediye Başkanı Rasim DAŞHAN ve Şaphane protokolünün de aileleriyle katıldığı iftar yemeği okulumuz pansiyonunda gerçekleşmiştir. Öğrencilerimiz bu vesileyle şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya gelmiş, milli ve manevi duyguların yoğun olduğu anlar yaşanmıştır.

Nis

Okulumuz Fizik Öğretmeni Muammer ALPASLAN rehberliği ve okulumuz 12/B sınıfı öğrencilerinin katılımıyla, Şaphane Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencilerine robotik kodlama eğitimi verildi. Makey Makey set kullanarak piyano tuşları yerine  farklı sebze ve meyvelere atanmış notalarla müzik dersinin daha keyifli ve daha akılda kalıcı bir şekilde işlenmesi amaçlandı.

Nis

12 MART İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜNDE OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN PANO,ŞİİR, VİDEO VE SUNUMLARI İÇEREN BİR TÖREN DÜZENLENDİ. TÖRENİN ARDINDAN EGEP KAPSAMINDA OKULUMUZ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİ EMİNE A. DEDE'NİN HAZIRLADIĞI GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİYLE ALAKALI BİLGİ YARIŞMASI YAPILDI. BİLGİ YARIŞMASI SONUCUNDA 9/A SINIFI ÖĞRENCİLERİ 1. OLMUŞTUR. ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ.

Nis

''Dililimizi Zenginlikleri'' projesi kapsamında öğrencilerimizden atasözleri ve deyimlerimizi somutlaştırmalarını istedik.

Nis

EGEP KAPSAMINDA İLÇEMİZ HALK EĞİTİM MERKEZİ UZMAN ÖĞRETMENLERİNİN KATKILARIYLA ATIK KUMAŞLARDAN ÇANTA YAPTIK.

Mrt

EGEP KAPSAMINDA İLÇEMİZ MESLEK YÜKSEK OKULUNDA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ İLE ORTAK DERS İŞLENDİ.

Mrt

Okulumuzda D.P.Ü. Öğretim Üyesi Ali TELLİ tarafından EGEP kapsamında okul dışında eğitim faaliyeti olarak Afet Acil Durum Eğitimi verildi. Şaphane Belediyesi İtfaiyesinin de katkılarıyla tahliye ve yangın söndürme tatbikatları yapıldı.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında aralık ayı içinde İstiklal Marşı şairi  Mehmet Akif Ersoy'a ait olan Safahat adlı eserin okumaları yapılmıştır. Öğrencilerimiz bu eserden seçitikleri üç kelime ile cümleler kurmuş ve bu cümleleri afiş haline getirmişlerdir.

Ara

Şaphane Anadolu Lisesi 9 ve 11. sınıf öğrencileri , okulumuz Matematik öğretmeni Alparslan AVCI ile birlikte ''Şaphane Bayıroğlu Hasta ve Yaşlı Bakımevi''ne ziyaret gerçekleştirdiler. Onlarla  sohbet edip, onlara moral vermeye çalışan gençlerin bu ziyareti yaşlılarımızı memnun etti.

Kas

OKULUMUZDA ''EMROLUNDUĞUN GİBİ DOSDOĞRU OL.'' VE ''ALLAH YOLUNDA ÖLDÜRÜLENLERE ÖLÜLER DEMEYİNİZ, ONLAR DİRİDİRLER FAKAT SİZ BİLEMEZSİNİZ'' AYETLERİ IŞIĞINDA ''DOĞRULUK VE VATANSEVERLİK'' KONUSUNDA VAİZ BAYRAM MARAŞLI TARAFINDAN SOHBET GERÇEKLEŞTİRİLDİ.